Rhodos dag 1

Människorna i Italien var otroligt gästvänliga och här på Rhodos är de också väldigt trevliga.

Vi bokade rum via booking.com och valde ett litet hotell i Gamla stan (Evdokia). Vi hade turen att få ett eget hus till förfogande. Två våningar med eget kök och en liten uteplats.

Första kvällen blev det middag på en restaurang som heter Marco Polo. Den ligger undangömd i en gränd bakom turiststråket i Rhodos gamla stan. Otroligt gästvänlig familj som driver denna restaurang. Mamma i familjen kommer fram till bordet och presenterar menyn och sönerna serverar. Antagligen finns pappa nere i köket. Snyggt upplagt på faten och väldigt gott. En flaska bubbelvatten, en flaska gott rött, två förrätter (tonfisk carpaccio och eggplant bakad i ugn med diverse tillbehör). Delade även på två varmrätter (dagens fisk som var väldigt bra och en black pork filé som var helt ok, men kanske lite trist potatismos som botten). Sedan blev det någon form av pistagesufflé som dessert. Notan slutade på 90 Euro för 2 personer och det var det verkligen värt.


Kommentera