Storhandla och ge oss av

Efter en hotellnatt i en liten by i närheten av Le Somail (där vår resa skulle börja) var det dags att handla lite basvaror och några maträtter vi kunde överleva på i båten (om vi inte skulle hitta någon butik någon dag under vår 7 dagar långa resa längs Canal du Midi).

Hotellet var otroligt charmigt och det engelska paret som driver hotellet var otroligt gästvänliga och hjälpsamma.

http://www.les-volets-bleus.com

img_0977

2

Petit déjeuner (frühstück på franska)

 

Vi tog oss till båten och träffade det trevliga paret som hyr ut Narrowboats på http://www.minervoiscruisers.com

Vi hade hyrt en Midi Explorer 4 med två dubbelsängar, en toalett med dusch och ett litet kök med spis, ugn, kyl och handfat. Det fanns även en kombinerad soffa/bäddsoffa (om man skulle vara flera personer), men det kändes som om 4 personer var ganska lagom för denna båt.

Därefter tog vi oss till utkanten av byn Le Somail och handlade på Intermarché. Det blev flaskor med vatten och vin och baguetter och pasta och ostar och kallskuret och grönsaker och massor av andra godsaker. Vi packade bilen och tog oss sedan till båten för avfärd österut längs Canal du Midi.

img_0984

img_0986

img_0987

img_0988

img_0993

Givetvis hade jag och Carolyn köpt en uppsättning randiga tröjor och scarfs till oss alla.

img_0998

Stefan som hade kört en liknande båt med Patricia året innan i England, fick börja att sköta rodret.
Stefan styrde med stadig och van hand vårt 14 meter långa skepp i långsam takt fram genom kanalen.

img_1001

Kommentera