Chirk Tunnel och riddarborgen – dag 3

Det var väldigt lugnt på kanalen även nu när högsäsongen precis hade börjat. Ibland tuffade vi på utan att se en båt på väldigt lång tid.

Vi hade lagt till intill en vacker sjö och på andra sidan låg ett majsfält. Inte en båt i sikte. Jag och Carolyn tog en promenad runt sjön (ca 2.5 km) och Hampus joggade runt sjön (han hade även tagit en joggingtur längs kanalen morgonen innan).

Här ligger vår båt vid bro 54 intill majsfälten.

Ett sagolikt vackert hus vid sjön under vår morgonpromenad.

Desmon och Nomie efter frukosten – dag 3.

Hampus är tillbaka från joggingturen och barnen har klätt på sig.

Barnen trivs på båten.

Ellesmere, 3 juli. Dags för påfyllning av matvaror.

Vi stannade till i byn Ellesmere för att köpa lite mer mat till båten. Tesco låg en liten bit från kanalen. Hampus tyckte också att tre lådor öl var för lite, så det behövde fyllas på. Här köpte vi även fyra flaskor vin. Vi köpte kycklingfiléer, hamburgerkött och två engångsgrillar, oliver, salsa, potatis, mayo, tomater, vitlök, lime, några flaskor vatten, m.m. Men någon osthyvel hittade vi aldrig, så vi fick hyvla osten med potatisskalaren på båten.

Carolyn och Hampus kommer med förta kundvagnen.

Jackie, Yoroh, Desmon och Nomie kommer med andra kundvagnen.

I Ellesmere fyllde vi även på med vatten till båtens vattentank igen. Men trycket var nog inte så bra i den här hamnen, för det tog ca 45 minuter innan vattentankarna var fyllda. Men det kändes bra att fylla på lite då och då längs vägen så man hade tillräckligt med vatten till duschar och matlagning.

Den här dagen var målet ”Riddarborgen” efter Chirk Tunnel. Det skulle ta några timmar innan dagens båttur var avklarad.

Vad vi åt till lunch minns jag inte, men till middag blev det Biff Stroganoff.

Hampus och Desmon satt ofta på taket och njöt av utsikten. Ibland fick de några trädgrenar i huvudet och ibland blev de fyllda av både löv och bladlöss.

De som bodde i hus längs kanalen hade ofta fina skulpturer på tomten.

Flera skulpturer.

Yoroh vid rodret. Ibland måste man ducka när man kör under broarna.

The Bridge Inn – sista Pub:en i England innan vi åkte in i Wales. Men vi körde bara förbi denna.

Chirk Aqueduct (21 meter hög) över gränsen mellan England och Wales. Järnvägsbron syns till vänster.

Här ska man inte gå.

Välkommen till Wales!

Då var vi framme i Wales. Nu skulle vi köra igenom den långa Chirk Tunnel (400 meter lång) innan det var dags att lägga till för en promenad upp till Chirk Castle och övernattning på båten.

Hampus och Yoroh klev av vid Chirk Aqueduct för att gå i förväg och se att ingen kommer i tunneln innan vi kör in.

När man kör in i de längre tunnlarna måste man tända sina headlights. Det är också bra att tuta innan man kör in, eftersom det är svårt för andra båtar att backa. Men någon regel säger att man kan köra tre båtar i taget, så om det skulle bli kö så kan man haka på andra båtar och åka efter i tunneln. Men vi hade tur och kunde köra på utan att behöva vänta.

Chirk Tunnel – 400 meter mörk tunnel.

Grindarna till Chirk Castle. Det sägs att dessa grindar flyttades närmare kanalen när någon drottning skulle passera för många år sedan. Slottet ligger nämligen en bit bort och därför flyttade man grinden för att visa upp det fina hantverket. Så på ängen står det bara en stor grind från 1700-talet.

Den vackra grinden och en fabrik i bakgrunden. Det bör vara Kraft Foods chokladfabrik som ligger här, eftersom vi kände doften av kakao på långt håll när vi promenerade tillbaka till båten.

Efter ca 30 minuters promenad nådde vi toppen av kullen där Chirk Castle ligger. Nomie kämpade på bra utan sin vagn som fortfarande var på vift på flygplatsen.

Chirk Castle hade stängt för dagen, men vi fick i alla fall se den vackra utsidan denna kväll.

Kommentera