Det var väldigt lugnt på kanalen även nu när högsäsongen precis hade börjat. Ibland tuffade vi på utan att se en båt på väldigt lång tid.
Vi hade lagt till intill en vacker sjö och på andra sidan låg ett majsfält. Inte en båt i sikte. Jag och Carolyn tog en promenad runt sjön (ca 2.5 km) och Hampus joggade runt sjön (han hade även tagit en joggingtur längs kanalen morgonen innan).
Vi stannade till i byn Ellesmere för att köpa lite mer mat till båten. Tesco låg en liten bit från kanalen. Hampus tyckte också att tre lådor öl var för lite, så det behövde fyllas på. Här köpte vi även fyra flaskor vin. Vi köpte kycklingfiléer, hamburgerkött och två engångsgrillar, oliver, salsa, potatis, mayo, tomater, vitlök, lime, några flaskor vatten, m.m. Men någon osthyvel hittade vi aldrig, så vi fick hyvla osten med potatisskalaren på båten.
I Ellesmere fyllde vi även på med vatten till båtens vattentank igen. Men trycket var nog inte så bra i den här hamnen, för det tog ca 45 minuter innan vattentankarna var fyllda. Men det kändes bra att fylla på lite då och då längs vägen så man hade tillräckligt med vatten till duschar och matlagning.
Den här dagen var målet “Riddarborgen” efter Chirk Tunnel. Det skulle ta några timmar innan dagens båttur var avklarad.
Vad vi åt till lunch minns jag inte, men till middag blev det Biff Stroganoff.
Då var vi framme i Wales. Nu skulle vi köra igenom den långa Chirk Tunnel (400 meter lång) innan det var dags att lägga till för en promenad upp till Chirk Castle och övernattning på båten.
När man kör in i de längre tunnlarna måste man tända sina headlights. Det är också bra att tuta innan man kör in, eftersom det är svårt för andra båtar att backa. Men någon regel säger att man kan köra tre båtar i taget, så om det skulle bli kö så kan man haka på andra båtar och åka efter i tunneln. Men vi hade tur och kunde köra på utan att behöva vänta.