Whitchurch – dag 7

Nu var det dags för näst sista dagen på vår resa. Nu hade vi sovit strax innan Whitchurch där vi tänkt ta en promenad och titta runt. Först passade vi på att stanna till vid marinan som tillhörde vår uthyrare och tömma toalett-tanken för den främre toaletten. De passade även på att tömma den bakre toaletten när vi ändå var där. Sedan körde vi fram båten och la till en bit bort. Det var ungefär 15 minuters promenad upp till byn och vi gjorde ett besök i en Pound Store och sedan vandrade vi långsamt tillbaka till båten för att äta en sallad på blandade rester. En kylskåpstömning eller ”Hänt i veckan”.

Vår sovplats näst sista natten.

Huvudgatan i Whitchurch.

Slussning på väg ner.

Det viktigaste när man slussar ner är att hålla sig borta från den stora betongklumpen (The Cill). Denna är markerad med en vit linje vid slussens kant. Det gäller bara att köra fram båten och gasa lite om båten rör sig bakåt. Annars kan båten fastna på kanten och då finns det inte mycket man kan göra.

The Cill är tydligt markerad. Det gäller bara att hålla sig framför linjen när man är på väg ner.

Jackie skjuter igen slussporten innan hon och Hampus släpper ut vattnet på andra sidan.

Ett par minuters väntan på att allt vatten har tömts innan man kan öppna luckorna.

Carolyn har fixat lite chips till mig när jag står vid rodret.

En sista check att inget fastnat i propellern.

En idolbild på motorrummet.

Kommentera