Tågluff dag 2

Vi vaknade i Great Yarmouth och tog oss ner till frukosten. Där möttes vi av Ian (antagligen gift med Dawn som vi mötte när vi checkade in). En typisk engelsk farbror som stod och skojade med frukostgästerna på engelsk vis. Men efter en stund lämnade han gästerna ifred föra tt gå in och titta på nyheterna på tv.

Vi tog en liten annan väg till stationen denna dag för att se lite mer av den lilla byn, som visade sig vara mycket större än vi sett kvällen innan. Plötsligt såg vi en hel del butiker längre upp mot tåget och här hade människor i byn vaknat till liv och börjat sin vardag.

När vi kom fram till stations såg vi en buss utanför som flera resenärer klev ombord. Vi frågade om bussen gick mot Norwich och det visade sig vara en extrainsatt buss som tågföretaget satt in eftersom de inte hade tillräckligt många vagnar för alla. Så nu blev det en busstur från Great Yarmouth till Norwich.

I Norwich bytte vi sedan till tåg mot Birmingham som vi hade bestämt för att resa till denna dag. Vi tittade lite på väderkartorna och vilken typ av boende som fanns på olika orter och nu verkade Birmingham hamna rätt för oss. Vi klev på tåget i Norwich och bytte tåg i Peterborough.

Nu var vi plötsligt i Englands näst största stad. Staden där medlemmar i Duran Duran föddes och även Jeff Lynne och Roy Wood och en hel del andra musikanter har sitt ursprung i den här trakten.

Tyvärr har man börjat med en hel del moderna byggen i staden och en stor del av citykärnan kändes som en byggarbetsplats och vi bodde verkligen mitt i stan. När vi checkade in på hotellet så möttes vi av en väldigt tråkig receptionist som knappt log eller hälsade. Vilken kontrast mot det härliga paret i Great Yarmouth. Vi kände direkt att vi kanske skulle satsa mer på B&B istället för hotell.

Vi promenerade ner till kanalen i ett nyrenoverat område som man placerat varenda restaurangkedja man kan tänka sig. Det engelska folket verkar gilla att äta sin mat på restaurangkedjor, men vi föredrar att hitta de lokala små guldkornen. Men här var det väldigt svårt. Det fanns helt enkelt bara kedjor i det här området. Men det är mysigt att sitta vid kanalerna i England och speciellt alla de Narrowboats som glider förbi i kanalerna.

Nu hade Carolyn Googlat fram några bra platser (hon är väldigt bra på att hitta de där extra bra platserna i sitt Googlande). Så nu tog vi oss lite utanför stadskärnan till ett område som heter Digbeth. Här hade man byggt om gamla hus och innegårdar till sköna krogar och barer. En av de rekommenderade barerna kändes lite trist med folk som var lite extra tjusiga och då tycker jag det blir lite trist. Vi valde istället ett ställe snett över gatan där man ställt upp containers runt något som kanske varit en parkeringsyta eller kanske där det tidigare stått ett hus. Alla väggar var containers och där inne serverade man drinkar och i något hörn verkade man tillaga någon BBQ-mat. Men vi valde sedan att gå vidare i området och avslutade istället med en pizza på något modernt ställe med fin inredning. Dock var inte pizzan lika god som den såg ut, men helt ok för denna kväll.

Lämna ett svar