Bryssel eller Antwerpen?

Dag två funderade vi på att stanna i Bryssel för att se mer av staden, men vi valde att kicka igång vårt Interrailkort (22 dagars) och bege oss till Antwerpen istället. Vi hade ju redan sett de ”vanligaste” turistattraktionerna kvällen innan.

Vi tog en promenad från vårt boende till Bryssel-Nord. Runt stationen var det väldigt många missbrukare och ganska smutsigt, i alla fall den väg vi anlände stationen.

Tågresan tog ca 30 minuter och i Antwerpen är den gamla stationen väldigt vacker. Därifrån tog vi en promenad med våra rullväskor in till centrum där vi hade bokat vårt boende. Hotell O, precis vid katedralen låg väldigt centralt och där fick vi lämna av våra väskor.

Vi tog en promenad runt stan och kände av stämningen. Redan nu kändes Antwerpen bättre än Bryssel.

Just den här dagen var det dessutom Belgiens nationaldag och någon festival skulle börja dagen efter (Tomorrowland Festival), så många ungdomar från hela världen gick omkring på stan omsvepta i sitt lands flagga.

Vi promenerade en bit norrut och där hade vi läst ett tips om ett ställe som var värt att besöka. Längs vattnet såg vi skylten på håll – Paniek. Vi gick in i en lokal som verkade vara både en bar, en lagerlokal och utrymme för några hantverkare. Lokalen var utsmyckad med gamla prylar och var en kul upplevelse. Det var en skön stämning, både från de som jobbade i baren och många av besökarna.

Efter vårt besök på Paniek promenerade vi några meter längre bort och hamnade på ett ställe som bl a serverade musslor. Är man i Belgien så måste man ju äta musslor.

Det här stället var någon slags fusion mellan dansk och asiatisk mat, och musslorna var goda.

Resten av kvällen promenerade vi runt i stan och avslutade med en varsin öl på en utomhusbar i en av gränderna vid katedralen.

Lämna ett svar