Mot Frankrike

Nu var det dags att resa vidare och vår plan var att försöka ta oss till Paris. Dock visade det sig att alla platsbiljetter var slut.

Vi lyckades istället skapa en ”egen” väg med ett tåg från Antwerpen till Kortrijk. Där blev det byte av tåg och sedan vidare till Lille i Frankrike.

I Lille fick vi en liten paus på ca 1 timme innan tåget gick till Paris. Men då krävdes också platsbiljett, vilket inte behövs i Belgien.

Efter ca 1 timme anlände vi Gare Nord-stationen i Paris och under resan hade vi bokat ett hotell i närheten.

Vi knallade ut på stan och gick läng Rue St Denis, som låg runt hörnet. Där fanns det många caféer, barer, grönsakshandlare, m.m.

Massor med människor och en skön stämning. Vi slog oss ner på något ställe och tog ett varsitt glas rosé, vi var ju i Paris!

Senaste gången vi var i Paris (om man räknar bort en flygresa till Paris, då vi bara körde bil förbi stan på norra sidan) så var det 11 år sedan vi var här.

Paris är en härlig stad med många sköna människor, i alla fall i de delar vi höll oss till.

Den här kvällen bestämde vi oss för att äta middag på La Coupole som vi även besökte förra gången, dock var det inte alls samma klass på maten denna gång.

Vi åt löksoppa till förrätt och till varmrätt blev det Entrécôte och Oxfilé. En flaska Bordeauxvin och en flaska vatten.

Efter maten gav vi oss iväg till en bar som spelar jazzmusik. Dag Häggqvist, som tipsat oss om flera bra ställen och även inför vår förra resa till Paris, hade då tipsat om Rosebud. Dock var vi aldrig där förra gången.

Nu blev det en varsin drink vid bardisken och här var det en avslappnad, skön stämning.

På vägen till middagen regnade det under några minuter, men nu när det var dags att promenera hem, hade det lugnat ner sig. I Latinkvarteren stod det ett 50-tal unga och dansade till musiken från någon anläggning någon verkade ha med sig. Förbipasserande människor gav sig in i mängden och dansade.

När vi gick över bron (Pont Marie var det nog) hörde vi musik nere i vattnet. Där låg det någon servering längs floden Seine och massor av människor dansade till gamla 80-talshits (Barbie Girl, I’m Blue, m.m.).

När man går runt i de här områden i Paris så kan man bara älska den här staden. Det är en avslappnad stämning och sköna människor. Vi rörde oss inte alls i områdena kring Eiffeltornet eller den delen av stan under den här resan. Nu var vi mest norr om Notre Dame.

Lämna ett svar