Two nights in Paris

10cc sjöng om ”One night in Paris”, men vi valde att stanna två nätter.

När vi sökte upp vårt hotell på hotels.com hade priset ökat med 700kr, så vi hade väl tur som lyckades få det till ett bättre pris.

Nu letade jag upp ett nytt hotell som låg lite längre österut mot Republique – Taylor Hotel. Det fick vi för ett väldigt bra pris också. Kostade typ 1.300kr för en natt. Dessutom ingick drycken som fanns i minibaren (två flaskor vatten, en äpplejuice och en Cola).

På vägen till hotellet stannade vi till och köpte en varsin Pain chocolate. Sedan gick vi till ett café på Rue St Denis och tog en cappuccino och en kopp thé.

Vi gick bort till vårt nya hotell för att ställa in väskorna, och det visade sig att vi kunde checka in på rummet redan nu! Det var ett väldigt bra hotell med trevlig personal. Mycket prisvärt (i alla fall till det pris vi lyckades få).

Sedan gick vi västerut för att ta oss till Pigalle och Montmartre. På vägen dit fick jag syn på H&M där jag ville köpa boxershorts. Att promenera i storstad när det är otroligt varmt med vanliga kalsonger är inte så bra. Det blir lätt skavsår på låren och jag lyckades hitta dessa i sista stund. Dock märkte jag senare på kvällen, när vi var tillbaka på hotellet, att mitt 5-pack med boxershorts i storlek medium hade ett par i storlek XL. Givetvis var det just det paret jag testade först på rummet. Trodde då att fransmännen kanske har ett annat mått på sina medium, men som tur var hade jag i alla fall fått 4 i rätt storlek.

Efter H&M rörde vi oss uppåt mot vårt mål och passerade Pigalle och stannade till framför Moulin Rouge.

Vi gick långsamt upp för backarna till Sacre Coeur och det var en väldigt varm dag. Men med några flaskor vatten i väskan blev det inte lika kämpigt. Men det tog på krafterna en varm dag som denna.

På vägen ner tog vi en paus ock köpte en varsin lite Quiche som vi åt på en parkbänk. Därefter satte vi oss ner på en servering och köpte en varsin Aperol Spritz till överpris (€7.50/st). Dessutom var det en geting som smög in under min skjortärm och lyckades sticka mig när jag försökte vifta bort den.

Den här kvällen ville vi gärna äta något typiskt franskt på någon skön, charmig bistro. Vi vandrade runt och letade, men lyckades aldrig hitta något som kändes rätt.

Efter ett tag var vi väldigt trötta i benen efter dagens långa promenader (totalt 32 839 steg denna dag) och vi bestämde oss för att sätta oss ner på ett ställe och äta lite kallskuret och dricka en Aperol Spritz.

Det blev en ganska stor tallrik med lite gott och blandat så vi var nu inte så hungriga längre. Därför valde vi att slå oss ner på ett ställe och bara äta en Sallad Nicoise och en rätt med purjolök. En flaska rött och en flaska vatten. Avslutningsvis en hemlagad citronpaj med god maräng på toppen.

Under måltiden dök det upp fyra dansare som drog igång en liten uppvisning framför vårt bord. Sedan var det dags att promenera hem denna varma kväll i Paris. En stad man bör besöka lite då och då, men det är nog roligast att hålla sig borta från de ”tjusiga” delarna av stan. Det finns så mycket mer att se.

Lämna ett svar