Bryssel

Vi landade i Bryssel vid 19:30 och hade förbokat boende i Scharbeek som ligger i norra delen av stan. Det var väldigt svårt att hitta busshållplatsen och killen vid informationsdisken var inte till någon större hjälp. Efter att ha fått en beskrivning från en halvpackad gubbe i DHL-kläder bestämde vi oss för att ta en Taxi istället.

En attacksocial chaufför som babblade på om allt. Taxin kostade ca €27 och enligt chauffören var detta ett tjusigt område tidigare, men nu bodde det mest invandrare här (enligt honom verkade inte det vara så bra). Han meddelade oss att vi inte borde gå under tunneln framför oss och att området inte är så säkert kvällstid.

Rummet var nytt och fint. Men vi gav oss ut runt hörnet och tog en lokalbuss till centrum. Vi gick förbi Grand Place som var väldigt vackert med all belysning på byggnaderna under kvällen.

Sedan gick vi förbi Manneken Pis, som vi undrar varför alla, inklusive vi, vill titta på. En väldigt, väldigt liten staty som alla fotograferar.

Istället valde vi att gå till ett ställe precis intill som serverade öl. Fantastisk inredning och en skön stämning.

Vi tog två ”vanliga” små glas öl, men sedan provade vi på två lite mer ”vågade” sorter. Bland annat deras egna som servitören öppnade vid bordet med en liten smäll och sedan hällde han upp den långsamt i glaset. Kvar blev det ca 6 cl jäst som han hällde upp i ett nubbeglas. Därefter skulle man fylla på med lite jäst efter ens egen smak.

Efter kvällens öl blev det Pommes Frites med såser. Därefter tog vi lokalbussen hem till norra delen av Bryssel.

Lämna ett svar