Aldrig Lyon på en söndag

Jag har övernattat en gång i slutet av 70-talet, på väg till Provence, men minns inte så mycket av staden från den gången. Jag tror vi kom fram sent på kvällen och kanske åt en middag och gav oss iväg dagen efter.

Eftersom så många pratat gott om Lyon kände vi att vi måste åka dit. Men att komma till Lyon en söndag var visst inte så bra. Väldigt många butiker och restauranger är stängda och flera restauranger var även stängda på måndagar.

Den här dagen var det väldigt varmt och luften stod stilla. Vi bokade ett hotel (Okko Hotel) på samma sida av floden Rhône som stationen ligger på, men precis i anslutning till floden och en av broarna som leder över till stan.

Hotellet erbjöd lite småplock i deras lounge, så vi slog oss ner och tog ett varsitt glas vitt vin innan middagen.

Vi hade kollat upp ett par ställen som var öppna just den här kvällen, men de såg inte så roliga ut eller så kändes kvällens meny lite tråkig, så vi promenerade runt stan för att hitta något gott och gärna inte ett ställe fullt av turister. Men det var inte det lättaste en söndag.

Till slut började klockan bli ganska mycket så vi slog oss helt enkelt ner på ett ställe (Café 203) där det kanske kunde finnas något gott.

Vi beställde en råbiff och ett ankbröst. Men råbiffen var mixad och klar och smakade som om de haft bostongurka i den. Den pommes frites som serverades till var väldigt trist.

Ankbröstet var ganska segt och trist och vissa bitar kanske lite väl röda. Så maten var inte någon speciellt rolig upplevelse i Lyon tyvärr. Men hade vi kommit en annan veckodag så hade vi säkert hittat en restaurang med riktigt bra lagad mat.

Det blev givetvis en flaska Côtes du Rhône till maten och jag tror vi helt enkelt valde husets vin.

Vi får antagligen ta oss tillbaka till Lyon en annan gång och i så fall inte en söndag.

Lämna ett svar