Stanna till

Det var fritt fram att stanna till nästan var man ville längs kanalen. Vi fick några spett och en slägga som förvarades i aktern som vi slängde iland när det var dags att lägga till.

Plötsligt såg jag en skylt med vinprovning längs kanalen och bad Stefan lägga till. Han styrde in båten och Patricia och Carolyn hoppade iland i fören och jag hoppade iland i aktern och där surrade vi fast båten och promenerade bort till vingården för att se vad de hade att erbjuda.

img_1029

Vi provsmakade några olika viner och köpte nog med oss en flaska vin (mest för att vara artiga mot den trevliga ägaren som visade oss runt).

Nu var det dags för mig att ta tag i rodret och Stefan knallade runt på taket och tittade ut över vindruvsfälten längs kanalen.

img_1043

Vi passerade inte så många tunnlar under vår resa, men de vi såg var väldigt vackra.

img_1058

Chocolat – ja, vad säger man…

img_1066

Andra kvällen anlände vi till Bezier som ligger intill Medelhavet. Vi klev av på höjden ovanför slussen som hade stängt för dagen och tog oss in till stan med lokalbussen. Det blev en promenad på stan och sedan lite kallskuret och vin innan middag på en liten krog vi blev rekommenderade att besöka.

Sedan försökte vi få tag i en taxi, vilket inte var det lättaste sent på kvällen, för att ta oss tillbaka till båten.

img_1074

img_1077

img_1084

Kommentera