Tågluff i England

Då var det dags för en ny resa. Denna gång har vi valt att tågluffa i England. Vi flyger till London Gatwick och tänker sedan ta oss runt från dag till dag.

Vi köpte ett BritRail Pass på nätet (som skickades hem med post). Vi valde ett pass som man kan åka 8 resdagar inom 30 dagar. Från den första dagen vi aktiverar passet kan vi alltså välja 8 dagar då vi kan resa hur mycket vi vill inom England, Wales och Skottland. Men när vi beställde via internet fick vi en extra resdag som bonus. Så vi har nu 9 resdagar med tåg. Priset för passet var 6.635 kr för två personer.

Flygresa med Norwegian kostade tur och retur 2.816 kr för två personer. Otroligt billigt att flyga till London.

Vi har bokat vår hemresa från London 14 dagar senare. Vi kan antingen stanna kvar två nätter på något ställe vi hamnar på eller så kan vi välja att åka t ex buss mellan två orter som ligger nära. I alla fall de dagar då vi inte kommer att utnyttja en av de 9 dagar vi har som resdagar på kortet. Men om vi känner att vi fått nog av landsbygden kanske vi väljer att ta oss till London mot slutet och se oss omkring där de sista dagarna innan vi åker hem igen. London kan man aldrig tröttna på (så länge man undviker de vanliga turistområdena i city).

Det enda vi är tveksamma till är väl vädret som inte verkar vara det bästa. Vi flyger tidigt i morgon bitti och när vi nu studerat väderkartan har vi valt att åka direkt från Gatwick-flygplatsen och ta en lunch i Cambridge. Där kan vi se oss omkring lite och sedan hoppa på tåget och fortsätta mot Norwich. Vi dessutom bokat ett hotellrum i Great Yarmouth ute vid kusten i närheten av Norwich. Kuststaden där man spelade in en hel del scener till filmen ‘Yesterday’.
(Rättelse; de spelade visst in Yesterday-filmen i Clacton-on-sea som är väldigt likt tyckte jag)

Lämna ett svar